Noże Santoku - kuchenny nóż w typie japońskim

ilość znalezionych towarów: 18

Poważny nóż z tego Santoku. Tak naprawdę to nóż szefa kuchni pomieszany z tasakiem. Dlatego jest to kuchenny nóż bardzo wszechstronny. Nóż kuchenny Santoku to szerokie, duże ostrze o charakterystycznym kształcie łączący zalety noża chińskiego z zachodnim nożem szefa kuchni. Nożem Santoku pokroimy wszystko. Taki nóż sprawnie poszatkuje kapustę, szybko i bez trudu przedrze się przez twarde warzywa korzeniowe, marchew w paski - nie ma sprawy, ziemniaki w kostkę - proszę bardzo! To także doskonały nóż do mięsa, potniemy nim kawałek wołowiny na gulasz, drób podzielimy na porcje, a rybę filetujemy w kilka małych chwil. Szatkowanie, krojenie i siekanie nożom Santoku nie jest straszne. To również idealny kompan tych, którzy cenią sobie azjatycką kuchnię pełną warzyw, przypraw i różnorodnych produktów wymagających szybkiego, ostrego i solidnego noża.

 

dobry nóż kuchenny Santoku

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel