Noże 5000FCD
MADE IN SEKI
NOŻE JAPOŃSKIE MIYABI
5000FCD

Niezwykle minimalistyczne, nawiązujące estetyką do japońskiej tradycji, ponadprzeciętnie ostre - oto noże MIYABI 5000FCD.
Nóż w kuchni japońskiej nie jest tylko narzędziem, jest częścią ceremonii gotowania, dlatego ważnym jest, aby obok odpowiedniej
ostrości, również wygląd noża, a więc wzornictwo i materiały wykorzystane do jego stworzenia, emanował pięknem i kunsztem
odzwierciedlającym doświadczenie i talent mistrza, który nadaje mu ostateczny wygląd.
Główne cechy noży japońskich MIYABI 5000FCD to specjalna stal FC61 (chromowo-molibdenowo-wanadowa),
otoczona 48 warstwami naprzemiennie skuwanej stali o różnej twardości. Taka technika pozwala na stworzenie niezwykle
efektownej mozaikowej klingi, tak zwanego damastu skuwanego. Klinga FRIODUR® oznacza stal hartowaną w lodzie.
Twardość stali 61 HRC w skali Rockwell. Tradycyjna japońska metoda ostrzenia i polerowania Honbazuke.
A na koniec elegancki, czarny uchwyt ze stalowym wykończeniem z odciśniętym logo marki.
Rękojeść noży 5000FCD została wykonana z nowoczesnego materiału - sklejki z drewna egzotycznego, zwanego pakka.
Dodaj do porównania
Nóż MIYABI 5000FCD Gyutoh 24 cm

1 199,00 zł
duży klasyczny japoński nóż szefa kuchni
Dodaj do porównania
Nóż MIYABI 5000FCD Sujihiki 24 cm

1 199,00 zł
długie, wąskie ostrze idealne do filetowania ryb
Dodaj do porównania
Nóż do krojenia chleba MIYABI 5000FCD

1 089,00 zł
klasyczny nóż z pofalowanym ostrzem do krojenia pieczywa