Patelnie do smażenia steków i mięs
( ilość produktów: 90 )Klasyczna patelnia do steków to model z żeliwa z rowkowaniem, do gromadzenia się spływającego tłuszczu, lecz równie dobre do smażenia mięsa okazują się płaskie patelnie, pod warunkiem że mają grube dno i sporą masę do akumulacji ciepła. W naszej ofercie jest zarówno typowa patelnia do smażenia steków typu grill, jak i bardziej uniwersalne płaskie patelnie do mięsa, na których równie dobrze możemy usmażyć kawałek wołowiny, schabu czy karkówki jak i filet z łososia, a nawet jajko. Wszystkie proponowane modele patelni są bez powłok, gdyż takie najlepiej nadają się do mocnego smażenia oraz są przystosowanie do pracy zarówno na kuchenkach indukcyjnych jak i gazowych. Smażąc pyszne steki na takiej patelni pamiętajmy, że sukces smażenia zależy od kilku czynników, a patelnia której używamy jest tylko jednym z nich. Oprócz tego kluczowa jest temperatura i czas smażenia, a to uzależnione jest od naszych umiejętności i kontroli poziomu mocy palnika - zwłaszcza przy obsmażania mięsa na indukcji.

Patelnia żeliwna do smażenia Skeppshult 28 cm Chef's Selection

Patelnia żeliwna głęboka do indukcji i piekarnika 28 cm Skeppshult

Duża żeliwna patelnia z pokrywą 28 cm do indukcji i piekarnika

Żeliwna głęboka patelnia Skeppshult Natural Selection 28 cm

Skeppshult Mork zeliwny grill na indukcję gaz i do piekarnika 40 cm

Patelnia miedziana de Buyer Prima Matera 28 cm

Duża patelnia na inducję Industry Demeyere 32 cm stal nierdzewna
- 1
- 2