Patelnie do smażenia steków i mięs
( ilość produktów: 55 )Klasyczna patelnia do steków to model z żeliwa z rowkowaniem, do gromadzenia się spływającego tłuszczu, lecz równie dobre do smażenia mięsa okazują się płaskie patelnie, pod warunkiem że mają grube dno i sporą masę do akumulacji ciepła. W naszej ofercie jest zarówno typowa patelnia do smażenia steków typu grill, jak i bardziej uniwersalne płaskie patelnie do mięsa, na których równie dobrze możemy usmażyć kawałek wołowiny, schabu czy karkówki jak i filet z łososia, a nawet jajko. Wszystkie proponowane modele patelni są bez powłok, gdyż takie najlepiej nadają się do mocnego smażenia oraz są przystosowanie do pracy zarówno na kuchenkach indukcyjnych jak i gazowych. Smażąc pyszne steki na takiej patelni pamiętajmy, że sukces smażenia zależy od kilku czynników, a patelnia której używamy jest tylko jednym z nich. Oprócz tego kluczowa jest temperatura i czas smażenia, a to uzależnione jest od naszych umiejętności i kontroli poziomu mocy palnika - zwłaszcza przy obsmażania mięsa na indukcji.

Patelnia żeliwna ze stalowym uchwytem Kuchenprofi 24 cm czarna

Patelnia żeliwna ze stalowym uchwytem Kuchenprofi 28 cm czarna

Patelnia żeliwna ze stalowym uchwytem Kuchenprofi 28 cm czerwona

Duża żeliwna patelnia z pokrywą 28 cm do indukcji i piekarnika

Patelnia miedziana do indukcji De Luxe Schulte-Ufer 28 cm

Patelnia miedziana de Buyer Prima Matera 24 cm

Patelnia miedziana de Buyer Prima Matera 28 cm

Duża patelnia na inducję Industry Demeyere 32 cm stal nierdzewna

Miedziana patelnia Spring CULINOX 28 cm

Patelnia ze stali indukcyjnej deBuyer Alchimy
