Długie noże do filetowania łososia
Specjalistyczny nóż o bardzo długim ostrzu to nóż do krojenia, cięcia i filetowania łososia. Pozwala on wykroić z fileta łososia równe, cieniutkie plastry, które można później użyć do kanapek, do marynowania, jak również do przygotowania tatara i sushi. Noże niemieckiej firmy Wüsthof posiadają ostrze z dodatkowymi wgłębieniami, które tworzą swego rodzaju kieszonki z powietrzem zapobiegające przywieraniu ostrza do ryby, a to z kolei ułatwia krojenie cienkich jak papier plastrów. Jeśli więc chcemy wygodnie i szybko obrabiać ten doskonały w smaku gatunek ryby, powinniśmy zaopatrzyć się taki typ specjalistycznego noża do łososia.
Dodaj do porównania
Nowość
Nóż do łososia Zwilling Professional S

579,00 zł
tradycja i klasyka wśród noży kuchennych
Dodaj do porównania
Promocja
Nowość
Nóż do łososia Zwilling Vier Sterne

498,00 zł579,00 zł
najpopularniejsze noże marki Zwilling
Dodaj do porównania
Nóż do łososia Wüsthof Classic

595,00 zł
plastry łososia cienkie jak kartka papieru