MIYABI
( ilość produktów: 28 )"Nóż jest duszą kucharza" - Mr. Rokusaburo Michiba
(jeden z najpopularniejszych japońskich szefów kuchni)
Noże MIYABI powstają w Japonii, na wyspie Hansiu w mieście Seki.
Seki już od XIV wieku jest głównym ośrodkiem skupiającym producentów japońskich noży i mieczy
- miasto to można porównać z niemieckim Solingen, czyli zagłębiem najlepszych noży made in Germany.
I właśnie w Solingen narodziła się myśl połączenia niemieckiej inżynierii z japońską tradycją i rzemiosłem.
Jeden z wiodących producentów noży z Seki połączył się z firmą TWIN J.A. Henckels Japonia należącą do grupy Zwilling
i rozpoczęła się produkcja najwyższej jakości, mistrzowskich noży marki MIYABI.
Każdy pojedynczy nóż MIYABI to autentyczne dzieło sztuki, wyjątkowe pod względem funkcjonalności, ergonomii i designu.
Noże MIYABI to japońskie noże najwyższej jakości, a co za tym idzie ostrości.
Noże MIYABI to ucieleśnienie piękna ostrości - przy ich tworzeniu firma MIYABI kieruje się tradycją cenionych na całym świecie
japońskich mieczy, które są nie tylko niesamowicie ostre, ale także wyjątkowo piękne.
Autentyczne, japońskie wzornictwo odzwierciedla się w klindze i ponadprzeciętnej ostrości noży MIYABI.
Są to noże które fascynują od pierwszego wejrzenia. Fani japońskiej kuchni będą każdego dnia na nowo
odkrywać wyjątkową ergonomiczność, komfort użytkowania, precyzję cięcia i ostrość tych noży.
JAK OSTRZYĆ NOŻE MIYABI:
