Garnki do gotowania makaronu

ilość znalezionych towarów: 8

Przedstawiamy klasyczne garnki do gotowania makaronu z wkładem, polecane szczególnie dla fanów włoskiego makarony spaghetti. Czym cechuje się dobry garnek do makaronu? Po pierwsze to garnek wysoki, do którego dodawany jest specjalny, głęboki wkład ze stali nierdzewnej 18/10. To w tym wkładzie, po zanurzeniu w wodzie, gotujemy sam makaron, a po kilku minutach gotowania, sprawnie wyjmujemy cały makaron z garnka, zostawiając gorącą wodę w jego wnętrzu. Wkład działa bowiem w tym garnku jak durszlak do makaronu, co pozwala nam uniknąć kłopotów z jego szukaniem i tym samym zmniejsza szansę na rozgotowanie makaronu, co co w przypadku dobrego, włoskiego makaronu z semoliny, jest wręcz niedopuszczalne, bez różnicy czy jest makaron spaghetti, świderki czy penne.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel