Brytfanny do pieczenia
( ilość produktów: 60 )Brytfanna to rodzaj garnka o owalnym kształcie, który wyśmienicie sprawdza się kiedy chcemy przygotować danie wymagające dłuższego czasu gotowania, a więc powolnego duszenia. Stąd skojarzenia kuchennej brytfanny szczególnie z daniami mięsnymi, czy to roladami wołowymi, czy pieczeniem porcji karkówki, a w szczególności pieczeniem drobiu w całości, do którego kształtu owalna brytfanna nadaje się idealnie. Wśród brytfann królują te z żeliwa, dlatego, że świetnie kumulują ciepło i wyśmienicie nadają się zarówno do piekarnika, jak i na kuchenkę. Taki solidny, ciężki, porządny garnek to produkt na lata, który sprawdzi się w przygotowywaniu wielu różnych potraw mięsnych, jak i warzywnych. Jeśli szukamy czegoś lżejszego (często też tańszego ze względu na użyty materiał) postawmy na brytfannę ze stali nierzewnej, tak tak samo jak stalowe garnki, posłuży nam jako uniwersalny owalny garnek do pieczenia i gotowania.