Akcesoria do przygotowywania makaronów, klusek i pierogów.
( ilość produktów: 24 )AKCESORIA DO PRZYGOTOWYWANIA DOMOWYCH MAKARONÓW, KLUSEK, RAVIOLI I PIEROGÓW
Kiedy mówimy makaron myśli odpływają w kierunku słonecznej Italii. Kiedy mówimy kluski pewnie wspomnieniami powracamy do dzieciństwa i robionych przez nasze babcie ziemniaczanych kopytek, klusek śląskich, czy (jak my w Wielkopolsce) drożdżowych pyz. Pierogi, ravioli i małe tortellini tu już zazwyczaj kapitulujemy - za trudne i zbyt czasochłonne, aby w ogóle z nie się brać. Nie odpuszczajmy tak szybko, bo oto są akcesoria i drobne narzędzia kuchenne, z których pomocą przygotowanie takich dań - makaronu, klusek i pierogów, będzie szybkie i łatwe.
Każda potrawa mączna - kluski, makaron, czy pierogi, to mniej lub bardziej inna metoda przygotowania, dlatego akcesoria do makaronów, klusek i pierogów uzależnione są od rodzaju klusek i makaronu jaki chcemy przygotować. Do klusek typu kopytka, czy leniwych z białego sera przyda się praska do ziemniaków, dzięki której przeciśniemy ziemniaki i ser zmieniając ich konsystencję na a la puree. Do robienia domowego makaronu sięgniemy po stolicę, dobry wałek kuchenny, czy wielofunkcyjny przyrząd do ciasta Joseph Joseph - czyli taką szpatułkę - skrobak, którą zbierzemy ciasto na stolnicy. Ale dla nas najbardziej praktycznym produktem w kategorii tych przyborów kuchennych, jest zaciskacz do pierogów Küchenprofi, dzięki któremu przygotowywanie domowych pierogów to pestka! Zapraszamy na nasz blog, gdzie poddaliśmy go testom.

Maszynka do makaronu Gefu Pasta Perfetta EXCELLENCE

Łyżka cedzakowa SCOOP Plus Joseph Joseph duża czarna

Wałek do krojenia makaronu wstążek fettuccine pappardelle drewniany 2 sztuki
