Akcesoria do przygotowywania makaronów, klusek i pierogów.
( ilość produktów: 23 )AKCESORIA DO PRZYGOTOWYWANIA DOMOWYCH MAKARONÓW, KLUSEK, RAVIOLI I PIEROGÓW
Kiedy mówimy makaron myśli odpływają w kierunku słonecznej Italii. Kiedy mówimy kluski pewnie wspomnieniami powracamy do dzieciństwa i robionych przez nasze babcie ziemniaczanych kopytek, klusek śląskich, czy (jak my w Wielkopolsce) drożdżowych pyz. Pierogi, ravioli i małe tortellini tu już zazwyczaj kapitulujemy - za trudne i zbyt czasochłonne, aby w ogóle z nie się brać. Nie odpuszczajmy tak szybko, bo oto są akcesoria i drobne narzędzia kuchenne, z których pomocą przygotowanie takich dań - makaronu, klusek i pierogów, będzie szybkie i łatwe.
Każda potrawa mączna - kluski, makaron, czy pierogi, to mniej lub bardziej inna metoda przygotowania, dlatego akcesoria do makaronów, klusek i pierogów uzależnione są od rodzaju klusek i makaronu jaki chcemy przygotować. Do klusek typu kopytka, czy leniwych z białego sera przyda się praska do ziemniaków, dzięki której przeciśniemy ziemniaki i ser zmieniając ich konsystencję na a la puree. Do robienia domowego makaronu sięgniemy po stolicę, dobry wałek kuchenny, czy wielofunkcyjny przyrząd do ciasta Joseph Joseph - czyli taką szpatułkę - skrobak, którą zbierzemy ciasto na stolnicy. Ale dla nas najbardziej praktycznym produktem w kategorii tych przyborów kuchennych, jest zaciskacz do pierogów Küchenprofi, dzięki któremu przygotowywanie domowych pierogów to pestka! Zapraszamy na nasz blog, gdzie poddaliśmy go testom.