Drewniane deski do krojenia pieczywa i mięsa
( ilość produktów: 3 )DREWNIANE DESKI I BLOKI DO KROJENIA
Dobra drewniana deska do krojenia to jeden z podstawowych elementów kuchennego wyposażenia, od którego rozpoczynamy
przygotowywanie większości posiłków. Dobra deska do krojenia to baza, na której kroimy chleb, pieczywo, obieramy i siekamy warzywa,
przygotowywanie większości posiłków. Dobra deska do krojenia to baza, na której kroimy chleb, pieczywo, obieramy i siekamy warzywa,
kroimy mięso, sery, szatkujemy, trzemy, mieszamy i wykonujemy wiele innych czynności kuchennych. Czyli wszystko co ważne rozgrywa się na desce do krojenia, dlatego jej wybór jest tak niezwykle ważny. A jaką wybrać? Najlepsza jest oczywiście klasyczna deska do krojenia z drewna. Duża i praktyczna drewniana deska do krojenia chleba i pieczywa czy masywny drewniany blok do krojenia i obrabiania mięsa lub mniejsza deska do szybkiego poszatkowania wielu warzyw lub przypraw i wrzucenia ich potem wprost do patelni lub garnka. Bo bez dobrej drewnianej deski do krojenia to jak bez ręki. Dalej możemy zastanowić się już tylko nad odpowiednim dla nas rozmiarem i kształtem deski oraz wyborem właściwego dla nas gatunku drewna. Tutaj tak znani i cenieni producenci desek do krojenia jak Skagerak, Zwilling, Rosendahl czy Zassenhaus proponują nam coraz to nowe rozwiązania i materiały z których produkują najlepsze deski. Obecnie oprócz popularnego i wręcz nieśmiertelnego drewna dębowego, coraz szerzej oferowane są deski do krojenia z drewna bukowego, akacjowego,
bambusowego, akacjowego czy luksusowego drewna tekowego. Jednak bez różnicy, czy szukasz klasycznej drewnianej deski do krojenia chleba czy masywnego bloku do obrabiania mięsa u nas dobierzesz odpowiedni model najwyższej jakości drewnianej deski.