Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Brytfanny ze stali nierdzewnej

( ilość produktów: 18 )

Przedstawiamy popularny typ naczyń do piekarnika - brytfanna ze stali nierdzewnej. Dobra brytfanna jest potrzebna praktycznie w każdym domu. To jeden z większych i ważniejszych elementów kuchennego wyposażenia, który umożliwia nam przyrządzanie wielu pysznych potraw w piekarniku. Taka solidna, stalowa brytfanna jest naczyniem bardzo uniwersalnym i doskonale sprawdzi się zarówno do pieczenia różnych gatunków mięsa w całości czy drobiu, jak i używania jej na kuchence czy przyrządzaniu dań jednogarnkowych. Trwała brytfanna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej doskonale sprawdza się w codziennym użytkowaniu, jest to bowiem niezwykle przyjazny i łatwy do utrzymania w czystości materiał. Stal jest ceniona również za trwałość oraz, co bardzo ważne, za wysoki poziom odporności termicznej, dlatego nierdzewne brytfanny są tak popularne i cenione wśród użytkowników. Ważną cechą stali nierdzewnej jest również jej odporność ma ostre traktowanie. Mając brytfannę ze stali nierdzewnej nie musimy się martwić o zdrapanie powłoki w przypadku używania stalowych sztućców czy przyborów kuchennych. Również mocne tarcie gąbką podczas mycia nie robi na wykonanym z trwałego metalu naczyniu żadnego wrażenia.

Brytfanny - idealne naczynia do pieczenia mięsa

 

Głównym zadaniem, do którego są przeznaczone brytfanny, to pieczenie mięsa. Wyróżniamy tutaj dwa typy brytfann w których idealnie piecze się mięso. Pierwsze, są to te otwarte, najczęściej prostokątne, które nie posiadają dodatkowej pokrywy. Taka otwarta brytfanna ze stali doskonale nadaje się do pieczenia dużych kawałków mięsa w całości, którego wybór zależy tylko od naszej fantazji kulinarnej. Czy chcemy upiec świąteczną szynkę, schab w całości, karkówkę, żeberka czy polędwicę, dobra brytfanna do pieczenia mięsa doskonale się do tego nadaje. Drugim rodzajem są te zamykane, z masywnymi lub szklanymi pokrywami. Mają one zarówno kształt prostokątny jak i owalny, a ich uniwersalność polega zarówno na możliwości pieczenia bez pokrywy, jak i zamkniętej. Ten model brytfanny idealnie nadaje się na przykład do pieczenia drobiu w całości np. kurczaka czy kaczki, a idealnym przykładem może być tutaj niemiecka brytfanna Schulte-Ufer ze stali nierdzewnej z pokrywką, która dzięki swojej przystępnej cenie oraz solidności wykonania, jest bardzo popularnym modelem naczynia do pieczenia. Dodatkowo jej zaletą jest dostępność aż w trzech pojemnościach do wyboru.

Zaufane Opinie IdoSell
4.81 / 5.00 75 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2023-05-09
Szybki termin dostawy. Towar bez zarzutu.
2022-02-09
Szybko , uczciwie.
pixel