ilość znalezionych towarów: 11
OD SUROWEGO PO WĘDLINY
 NOŻE DO MIĘSA
noże do krojenia szynki, noże do krojenia wędlin

 

 

dobry nóż do mięsa

Ostrzy specjaliści dla mięsożerców.
Do krojenie mięsa surowego, jak również do krojenia mięsa pieczonego i wędlin stworzono specjalną kategorię noży;
i nie są to noże do trybowania, ani filetowania, te mają swoje osobne miejsce w rodzinie noży kuchennych.
Noże do mięsa, czasami nazywane też nożami do wędlin, albo nożami do szynki to zazwyczaj dość spore noże,
raczej o długiej klindze, węższej niż głownia noża szefa kuchni. Taki kształt klingi oraz jej długość ułatwia
krojenie mięsa w kawałku na plastry. Nóż przesuwa się z łatwością przez cały kawałek mięsa wykrawając z niego
równe plastry o dowolnej grubości. Noże kuchenne do cięcia i krojenia mięsa sprawdzają się także w przypadku różnych wędlin, szczególnie
tych o większych rozmiarach jak np. mortadela, czy salceson.
Pomocnikiem towarzyszącym nożom do mięsa jest specjalny, duży widelec do mięsa - znajdziesz je w zestawach
z nożami lub w kategorii: Sztućce do mięsa

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel