Kamień do pieczenia pizzy

ilość znalezionych towarów: 8

Dobry kamień do pizzy do idealne rozwiązanie dla każdego fana tego pysznego, włoskiego dania. Dzięki jego pomocy upieczemy zawsze dobrze wypieczoną pizzę bez efektu zakalca z pysznym i chrupkim rantem. Jaka jest jego tajemnica, otóż ciasto rozkładamy na już rozgrzanym kamieniu do pieczenia pizzy, dzięki czemu ciasto nie przywrze, a natychmiast zaczyna się piec. To sprawia, że możemy uzyskać bardzo cienką pizzę z wyrośniętym i chrupkim brzegiem, bez różnicy jak dużo składników położymy na wierzchu, a to właśnie one sprawiają często, że woda z mozzarelli, pieczarek czy innych warzyw i owoców utrudnia wyrośnięcie ciasta i zamienia je w zakalec. Ułożenie pizzy natychmiast na rozgrzanym kamieniu zmniejsza to prawdopodobieństwo. Kolejne zalety, często kamienie z czasem poprawiają swoje właściwości, np. z czasem twardnieją, co przydaje się np. do krojenia upieczonej pizzy wprost na kamieniu wyjętym z piekarnika. Jedyne o czym należy pamiętać, to aby nie zalewać go przed wystygnięciem zimną wodą, gdyż to może doprowadzić do jego uszkodzenia. Poniżej przedstawiamy klika rodzajów kamieni, zarówno naturalnych jak i ceramicznych od znanych i cenionych europejskich firm jak niemiecka Kuchenprofi czy francuska Emile Henry.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel