Patelnie do duszenia mięsa - na indukcję i gaz

ilość znalezionych towarów: 68

Jeśli interesuje Cię patelnia do duszenia mięs to dobrze trafiłeś, gdyż w jednym miejscu znajdziesz modele od najlepszych europejskich firm. Każdy z nas pragnie posiadać produkty kuchenne i wyposażenie najwyższej jakości, solidne, które są jednocześnie uniwersalne i spełniają wiele funkcji. Jeśli wybieramy np. najlepszą patelnię, to chcemy aby można w niej było zarówno smażyć jak i dusić pod pokrywą. Dlatego w tej kategorii w naszym sklepie prezentujemy właśnie ofertę doskonałych, jedno i dwu uchwytowych od najlepszych producentów, które spełniają tą zasadę jakości i uniwersalności. Dobra patelnia, w miarę głęboka, jest chyba najczęściej wybierana i polecana przez wszystkich klientów. Pozwala ona bowiem zarówno na usmażenie samego kawałka mięsa czy ryby, jak i przyrządzenie całego dania mięsnego lub warzywnego, jak choćby gulasz. Mamy więc tutaj wszystko, czego oczekujemy od uniwersalnej patelni, możliwość podsmażenia a następnie przykrycia dania pokrywką i delikatnego duszenia w sosie, aż mięso czy warzywa staną się miękkie i delikatne. Oczywiście, ważna jest również możliwość pracy na indukcji, gdyż ten model kuchenki staje się bardzo popularny. Jednak taka patelnia na indukcję jest równocześnie doskonałą patelnia na gaz, bowiem nie ma tu żadnych różnic. Klasycznie, tymi najlepszymi do duszenia mięsa na patelni oraz smażenia są te wykonane z żeliwa, zwykle są to masywne patelnie z dwoma uchwytami. Jednak obecnie co raz częściej można znaleźć w ofertach producentów również bardzo praktyczne modele z jednym uchwytem do których dodawana jest pokrywka. Taka patelnia z dwoma wygodnymi uchwytami jest często nazywana patelnią do serwowania. Wbrew dość powszechnym obawom to bardzo praktyczny i wygodny w gotowaniu model patelni. Jej zalet jest kilkanaście. Po pierwsze, głęboka patelnia z dwoma uchwytami, nazywanymi również uszami, zajmuje mniej miejsca na kuchence, brak tu bowiem długiego uchwytu, który musimy obracać aby zmieścił nam się kolejny garnek. Po drugie, łatwiej nam się ją obraca i stabilniej trzyma podczas mieszania czy obracania np. mięsa. No i trzecia rzecz, każda dobra patelnia, a już zwłaszcza żeliwna, jest dość ciężka. A już pełna jedzenia i sosu, plus jeszcze pokrywka, to jej waga może przekraczać nawet 5 kg. Dlatego łatwiej złapać taką ciężką patelnię dwoma rękami i stabilnie przenieść na stół. Takie modele w komplecie z pokrywką można już znaleźć zarówno wśród tych ze stali nierdzewnej, z powłokami nieprzywierającymi jak i tak popularnych ostatnio modeli ceramicznych. Trzeba jednak zwrócić uwagę, ze patelnie ceramiczne są spośród wszystkich najbardziej wrażliwe na przegrzanie, dlatego jeśli chcemy smażyć np. kawałki mięsa aby uzyskać ładnie zarumienioną skórkę, wtedy powinniśmy wybrać te bardziej odporne na temperaturę, jak patelnie wykonane z żeliwa lub stali nierdzewnej bez żadnej wewnętrznej powłoki.

12
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel