Blog
Chleb z ziemniakami pieczony w żeliwnej formie.

Przeczytaj więcej
Whoopie pie z karmelem

Przeczytaj więcej
Domowe pralinki z silikonowej formy

Czy macie czasami takie małe, słodkie marzenie "zjeść idealną czekoladkę"? A potem stajecie w sklepie przed półką bombonierek i nie wiecie co wybrać po zapoznaniu się ze składem? Tyle chemii, nadzienia smakujące jakoś tak sztucznie i do tego olej palmowy... Stąd nasza dzisiejsza propozycja na przygotowanie domowych pralin z produktów, które lubimy najbardziej i z prawdziwej czekolady. Wystarczy zaopatrzyć się w zgrabną foremkę z silikonu Pavonidea i rozpocząc domową produkcję pralin!
Przeczytaj więcej
Ravioli z serem i kaszą jaglaną.

Przeczytaj więcej
Francuskie ciastka Magdalenki

Niezwykle smaczne, maślane biszkopciki to znane na całym świecie francuskie magdalenki. Aby je upiec we własnej kuchni wystarczy wyposażyć się w specjalną formę do magdalenek z 12-ma wgłębieniami w kształcie muszelek. A u nas przepis na prawdziwe francuskie ciasto, dzięki któremu otrzymamy pyszne magdalenki - posypane cukrem pudrem będą idealne do herbaty lub popołudniowej kawy.
Przeczytaj więcej
Szagówki w pomidorach.

Przeczytaj więcej
Domowe masło klarowane. Jak zrobić.

Często kupując u nas patelnie pytacie na czym smażyć. Nasza odpowiedź: na dobrych olejach przeznaczonych do smażenia, czyli tych o wysokim stoponiu dymienia. My jeśli smażymy delikatne produkty takie jak ryby, czy jajka rezygnujemy z oleju i używamy domowego masła klarowanego. Bardzo łatwo je zrobić. Może być długo przechowywane. Jest zdrowe. Same zalety, więc dlaczego nie. Oto sposób jego przygotowania w rondelku ceramicznym Moneta.
Przeczytaj więcej
Pizza z bobem

Przeczytaj więcej
Szybkie serniczki w kokilkach

Przeczytaj więcej
Pierniki domowe z mąki orkiszowej.

Przeczytaj więcej