Żeliwo Staub

 

logo firmy Staub


To co wyróżnia garnki Staub wśród garnków żeliwnych to system wypustek na odwrocie pokrywki,
który wymusza cyrkulację skroplonej pary wodnej wewnątrz zamkniętego naczynia.
Woda osiada na wypustkach, z których skapuje równomiernie na całą potrawę,
nie zaś jak w przypadku innych pokrywek bez tego systemu, osadza się na pokrywce i zostaje
odprowadzona po bocznych ściankach naczynia, spływając na dno.
Rezultatem takiego zabiegu jest delikatna i soczysta potrawa, zwłaszcza dania mięsne.
obieg wody w garnku żeliwnym Staub
Zobacz pełną ofertę: francuskie garnki żeliwne Staub
Dodatkowe zalety garnków i patelni Staub:
 - wszechstronność: gotowanie, smażenie, pieczenie
- równomierne nagrzewanie całego garnka
- wyjątkowe kumulowanie ciepła
- ekonomiczne gotowanie
- możliwość wykorzystania na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na indukcji
- możliwość użytkowania w piekarniku wraz z pokrywkami
- łatwe utrzymanie w czystości i ochrona przed korozją - garnki są wewnątrz i na zewnątrz emaliowane
- można myć w zmywarce
(choć zawsze zaleca się mycie ręczne, które jest bezpieczniejsze dla wszystkich naczyń)
- duża gama rozmiarów i rodzajów zarówno garnków, jak i patelni
- wyjątkowe, głębokie i błyszczące kolory emalii
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel