Skeppshult Patelnie Żeliwne
wróć na blog » |
|
Za nami wiele rozmów z Klientami na temat wyboru najlepszej patelni. Jaką wybrać? Która jest najwyższej jakości?
Na której najlepiej się smaży? Która jest naj, naj, naj. I choć odpowiedź nie jest prosta, bo każda patelnia
w naszej ofercie jest najlepsza ze względy na swoje wyjątkowe właściwości i jakość, to jednak ciągnie nas
zawsze do wychwalania patelni firmy Skeppshult...
|
|
Co tu dużo mówić, spójrzcie sami:
|
|
Nie chcemy tu przynudzać i opisywać historii fabryki Skeppshult (o tym poczytasz tutaj > O marce Skeppshult), chcemy w kilku słowach opisać
odczucia jakie towarzyszą nam kiedy otrzymujemy dostawę produktów tej marki.
Przede wszystkim zachwyt. Każda patelnia to piękny kawałek żeliwa. Czarne jak smoła żeliwo, o charakterystycznej dla Skeppshult'a
surowości. Bez emalii, bez żadnych powłok. Tylko naturalny materiał naoliwiony fabrycznie rzepakowym olejem jadalnym.
Z przodu patelni mini przeciw-uchwyt, na którym widnieje nazwa marki. Przyjemny ciężar, który świadczy o jakości produktu.
Taka patelnia po nagrzaniu się długo utrzyma ciepło i równomiernie je rozprowadzi, szybko przekazując temperaturę do przygotowywanego
na jej powierzchni mięsa, czy innego smażonego produktu.
|
|
Obecnie Skeppshult oferuje patelnie z uchwytem z drewna lub do wyboru ze stali.
Drewniana rączka jest elegancka. To styl klasyczny, dla tych, którzy nie mają potrzeby wkładania patelni do piekarnika.
Uchwyt stalowy, to ukłon Skeppshult w stronę profesjonalnych kucharzy, którzy często podpiekają lub podgrzewają coś na patelni w piekarniku.
Oba uchwyty są solidnie zespojone z główną częścią patelni. Oba prezentują się znakomicie.
Na który się zdecydujecie, to już tylko kwestia gustu lub ewentualnie indywidualnych potrzeb.
|
|
Patelnie żeliwne Skeppshult to wysoka jakość. To patelnie na lata.
Często jesteśmy pytani, czy takie patelnie nie ulegną szybko zniszczeniu.
Nie potrafimy sobie wyobrazić jak można je zniszczyć.
Naszym zdaniem jeśli normalnie się z nich korzysta, są niezniszczalne.
W fabryce podlegają bardzo ścisłej kontroli jakości - przechodzą co najmniej
10-krotnie przez kontrolę wykwalifikowanych pracowników
na różnych stanowiskach produkcji.
W rezultacie produkty wytrzymują lata intensywnego smażenia,
pracy w wysokich temperaturach i z metalowymi akcesoriami.
Producent daje na swoje wyroby aż 25 lat gwarancji.
Aby długo służyły wystarczy postępować zgodnie z zaleceniami producenta,
które nie są skomplikowane:
Producent zaleca, aby od czasu do czasu przeprowadzić konserwację patelni
olejem. Oznacza to tylko tyle, że po umyciu patelni należy ją naoliwić olejem
spożywczym i rozgrzać przez kilka minut na średnim ogniu, lub w piekarniku
w temperaturze 150ºC, aby olej się "wypalił".
|
|
|
|
Patelni Skeppshult można używać na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na kuchenkach indukcyjnych. Patelnie z uchwytem ze stali
można wkładać do piekarnika, a nawet używać na otwartym ogniu.
|
|
Warto tu również wspomnieć, że posiłki przygotowywane w naczyniach z żeliwa Skeppshult wzbogacane są o dodatkowe ilości żelaza
- pierwiastka niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zjawisko to jest dodatkowo wzmocnione gdy podczas gotowania
używamy do potrawy octu winnego, wina lub soku z cytryny. Ponadto produkty nie zawierają dodatków chemicznych, nie są też
pokrywana żadną warstwą wierzchnią, która w procesie gotowania lub smażenia mogłaby emitować szkodliwe dla zdrowia substancje.
|
|
Kategorie, w których znajdziesz te produkty w naszym sklepie: Patelnie Skeppshult - Garnki Skeppshult | |