OWOCOWE TARTY
LETNIE WYPIEKI
OWOCOWE TARTY
Tarta to jedno z najprostszych i najpopularniejszych ciast, które można stworzyć zaledwie z kilku podstawowych składników.
Wystarczy mąka, cukier, masło i jajko plus sezonowe owoce takie jak jabłka, śliwki, truskawki.
Do tego klasyczna forma do tarty okrągła, niska, o pofalowanych brzegach i kilka gadżetów ułatwiających pieczenie.
W kilka chwil połączysz składniki, następnie ciasto wystarczy przez chwilę schłodzić w lodówce, a potem rozwałkować
i wyłożyć nim dno i brzegi formy; na to owoce i do piekarnika! Po pół godziny można rozkoszować się domowym wypiekiem!
Tarta to o tyle ciekawe ciasto, że można je robić na słodko, i na wytrawnie.
Te słodkie najlepiej smakują pełne letnich owoców, podane na ciepło z lodami lub bitą śmietaną, tarty wytrawne to najczęściej
tarty ze szpinakiem, grzybami, łososiem, czy quiche zalane masą jajeczno-serowo-porową.
Nadchodzi lato, a wraz z nim czas ciast kruchych: tart, quiche, tarteletek.
W Portform duży wybór różnych form do pieczenia tart, np. klasyczna forma z wyjmowanym dnem marki Kaiser,
wysokiej jakości forma do quiche z ceramiczną powłoką Schulte-Ufer, forma silikonowa ze szklanym dnem Lurch,
lub ponadczasowa forma ceramiczna np. firmy Maxwell&Williams
Polecamy również akcesoria, które usprawnią przygotowywanie tart, takie jak miski i miarki do mieszania składników,
wałki do rozwałkowania ciasta, szpatułki do mieszania, stolnice oraz różnego rodzaju obieraki do owoców.
NIECH LATO PACHNIE DOMOWĄ, OWOCOWĄ TARTĄ!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
utworzono: 8.05.2012