ilość znalezionych towarów: 19

 

GRILLOWANIE
ŻELIWNE PŁYTY DO GRILLOWANIA

 

Żeliwne płyty grillowe to bardzo praktyczny element wyposażenia kuchennego, który posiada niezwykłe wręcz właściwości. Dobra płyta
grillowa musi być wykonana z żeliwa, aby dobrze kumulowała ciepło i równo przekazywała je na grillowane jedzenie.
Dzięki swej dużej powierzchni pozwala nam na grillowanie większych ilości jedzenia czy warzyw, a dzięki równemu i gładkiemu
spodowi, możemy ich używać praktycznie na wszystkich typach kuchenek, od kuchenek gazowych po nowoczesne kuchenki indukcyjne.
Smażenie na żeliwnej płycie do grillowania, oprócz tego że bardzo praktyczne i przywodzi nam na myśl lato, jest również zdrowe, gdyż
dzięki rowkowanej konstrukcji ta płyta do grillowania odprowadza nadmiar tłuszczu z mięsa, pozwalają nam praktycznie na beztłuszczowe
smażenie mięsa czy warzyw. Praktycznym rozwiązaniem, często wykorzystywanym np. przy grillowaniu całych ryb lub pociętych jej kawałków i
filetów, jest podłożenie pod rybę papieru do pieczenia, który jest odporny na wysokie temperatury. Sprawia to, że żeliwna płyta grillowa
pozostaje czysta, a ryba nie przywrze do patelni i się nie rozpadnie. Polecamy kulinarne eksperymenty z zastosowaniem papieru
do pieczenia podczas grilowania i smażenia na żeliwnych płytach grillowych.

 


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel