ilość znalezionych towarów: 40

MIEDŹ - NOWOCZESNA TRADYCJA W KUCHNI

PATELNIE MIEDZIANE
MAUVIEL, WEYERSBERG & SCHULTE-UFER



Miedziana patelnia to najbardziej luksusowa i elegancka przedstawicielka szerokiej gamy różnych patelni i naczyń kuchennych. Przez swoją wysoką cenę jej walory nie są powszechnie znane i wiedza o niej ogranicza się do kręgu renomowanych kucharzy oraz kuchennych specjalistów. To bardzo szkoda, ponieważ miedziana patelnia to bardzo praktyczna i trwała patelnia, która dodatkowo jest bardzo piękna, poprzez naturalny kolor szlachetnej miedzi. Współcześnie produkowane miedziane patelnie niczym praktycznie nie różnią się w użytkowaniu od dobrej patelni ze stali. Jest ona całkowicie bezpieczna dla zdrowia, jest trwała i łatwa do utrzymania w czystości. Miedziane patelnie są szczególnie polecane do smażenia mięsa, zwłaszcza tzw. ostrego smażenia, kiedy chcemy uzyskać ładnie przyrumienioną skórkę w mięsie. Możemy wtedy używać do smażenia dużego gazu, lub w przypadku kuchenek indukcyjnych, wysokiej mocy palnika. Dzięki masywnej konstrukcji patelnia dobrze skumuluje w sobie ciepło, a miedź doskonale i szybko rozprowadzi je po całym korpusie patelni.

Patelnie miedziane można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek. Jedynie w przypadku kuchenek indukcyjnych należy zwrócić uwagę, czy dane model patelni jest kierowany przez producenta również do pracy na indukcji. Standardowo do pracy na tego typu kuchenek są kierowane niemieckie patelnie miedziane Schulte Ufer z serii DeLuxe, jednak również najbardziej znane i renomowane patelnie miedziane od francuskiej marki Mauviel można stosować na kuchenkach indukcyjnych, tyle, że należy wtedy zaopatrzyć się w dodatkowy dysk indukcyjny, który kładziemy na palniku indukcyjnym, a dopiero na nim umieszczamy patelnię miedzianą Mauviel.

Podsumowując, patelnie miedziane to patelnie uznawane przez znawców, czyli przede wszystkim kucharzy dużych, renomowanych restauracji i kuchni hotelowych na całym świecie, za najlepsze patelnie do smażenia. Miedź jest bowiem najlepiej przewodzącym ciepło materiałem, stąd patelnia miedziana błyskawicznie i równomiernie się rozgrzewa od dna po sam rant. W naszej ofercie znalazły się najbardziej znane na całym świecie francuskie patelnie Mauviel, ale także patelnie wytwarzane ręcznie w manufakturze Weyersberg, w Niemczech. Miedziane patelnie Mauviel i Weyersberg to czysta miedź pokryta wewnątrz stalą szlachetną. Stal sprawia, że garnki zyskują na nowoczesności, są przyjazne w użytkowaniu i łatwe w utrzymaniu w czystości.





Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel