ilość znalezionych towarów: 14

 

 PATELNIE DO NALEŚNIKÓW
żeliwne, ceramiczne i indukcyjne

patelnia do naleśników

 
Kto nie lubi naleśników? Naleśnik na słodko z serem, owocami czy dżemem lub te wytrawny z mięsem i warzywami to danie niemal doskonałe. Jednak aby usmażyć idealny naleśnik potrzebna będzie idealna patelnia do naleśników. W naszym sklepie szeroka oferta wysokiej jakości, praktycznych patelni do smażenia idealnych i cienkich naleśników - od ciężkich i klasycznych żeliwnych patelni do naleśników, przez wytrzymałe i funkcjonalne stalowe patelnie z powłoką nieprzywierającą po królowe patelni - miedziane patelnie naleśnikowe.
Dobra patelnia do naleśników charakteryzuje się dużą powierzchnią smażenia oraz niskim rantem, który gwarantuje nam uzyskanie idealnego, cienkiego naleśnika. Jak zatem wybrać właściwą dla siebie patelnię do smażenia idealnych naleśników? Po pierwsze zaczynamy od tego, że dobra naleśnikowa patelnia powinna być masywna. Gwarantuje nam to dobre rozgrzanie całego korpusu patelni, a po rozprowadzeniu po niej ciasta nie wpije nam ono zbyt dużo tłuszczu. Tutaj swoją przewagę pokazują patelnie do naleśników z żeliwa, które są bardzo masywne i doskonale kumulują w sobie ciepło przekazywane przez kuchenkę. Dobrym wyborem są również patelnie stalowe, miedziane i aluminiowe, jednak powinniśmy zwrócić uwagę przy ich zakupie, aby wybrać tylko te od renomowanych producentów, którzy właściwie dobiorą grubość dna patelni, nie oszczędzając przy tym na materiale.
Jeśli zależy nam na tym, aby była to patelnia do naleśników na indukcję, musimy pamiętać, że indukcja wymaga zawsze od patelni specjalnego dna, które jest ferromagnetyczne. Taki rodzaj materiału, najczęściej stali i żeliwo, doskonale współpracuje z kuchenkami indukcyjnymi i zapewnia nam bezproblemowe użytkowanie również na innych typach kuchenek. Musimy jednak zwrócić uwagę, która z patelni posiada takie dno i jest przystosowana do pracy na indukcji. Nie każda patelnia ze stali, aluminium czy zwłaszcza miedzi posiada tą cechę, dlatego musimy sprawdzić, czy jest to indukcyjna patelnia do naleśników. Doskonałym wyborem, w przypadku posiadania kuchenki indukcyjnej, jest ta z żeliwa. Ten rodzaj materiału jest sam w sobie ferromagnetyczny, dlatego każda patelnia żeliwna do naleśników to dobry wybór w przypadku posiadania indukcji.
Na koniec rzecz ogólna, lecz równie ważna. Nawet najlepsza patelnia do naleśników, czy to żeliwna, czy na indukcję stalowa, nie zapewni nam zawsze idealnych, smacznych, czy cienkich placuszków, jeśli nie zrobimy ciasta według dobrego przepisu. To często w nim tkwi sekret pysznych naleśników, dlatego nie bójmy się eksperymentować - zmieniajmy składniki i proporcje, szukajmy nowych przepisów i nie trzymajmy się kurczowo swojego "starego" przepisu. Dobry przepis plus dobra patelnia do naleśników to pewny sukces!
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel