ilość znalezionych towarów: 51

 

SMAŻENIE & ZAPIEKANIE
PATELNIE SCHULTE-UFER

 

Dobra patelnia stalowa to zakup na długie lata. Jest to idealny wybór dla każdego, kto ceni wysoką jakość, trwałość oraz doskonałe walory użytkowe. Jednak do czego najlepiej nadaje się ten rodzaj patelni. Otóż patelnie wykonane ze stali najlepiej sprawdzają się podczas ostrego smażenia np. mięsa. Dlaczego nazywamy taki rodzaj smażenia ostrym? W przypadku mięsa smażenie przebiega trochę inaczej niż w przypadku np. smażenia jajecznicy czy warzyw. Mięso wymaga wyższej temperatury, dobrego tłuszczu oraz nie boi się dużej gazu na kuchence. Dlatego w profesjonalnych kuchniach i restauracjach, ulubionym rodzajem patelni wśród kucharzy jest właśnie dobra patelnia stalowa. Nie wymaga ona takiej troski, uwagi jak delikatne patelnie z powłokami. Łatwo możemy utrzymać ją w czystości, nie martwiąc się, czy nie zejdzie nam kawałek powłoki lub czy nie odpryśnie nam jej rant. Patelnia stalowa to po prostu doskonała patelnia użytkowa, która świetnie nadaje się do smażenia mięsa, boczku czy krótkiego, ostrego podsmażania mięsa przed włożeniem do piekarnika.

Jeśli decydujemy się na patelnię stalową to powinniśmy kierować się dwoma parametrami - średnicą oraz głębokością. Tyle i tylko tyle. Wynika to z faktu, że wszystkie z oferowanych przez nas patelni stalowych są produkowane przez najlepszych światowych producentów, są wykonywane z doskonałej jakości stali 18/10 oraz posiadają kluczowy element każdej patelni, czyli grube i masywne dno. Z naszej strony bardzo polecamy patelnię stalową Romana niemieckiej marki Schulte Ufer. Została ona wyposażona dodatkowo w warstwę miedzi w dnie patelni, która dba o błyskawiczne i równomierne rozprowadzenie ciepła po dnie oraz w perforację, która zapewnia rodzaj poduszki powietrznej pod mięsem, dzięki czemu możemy smażyć z mniejszą ilością tłuszczu oraz smażone mięso nie przywrze nam tak łatwo do dna. Oczywiście te doskonałe stalowe patelnie można wykorzystywać na każdym rodzaju kuchenek, od gazowych po indukcyjne.

Niemieckie patelnie Schulte-Ufer to nie tylko patelnie ze stali, ale również patelnie stalowe z trwałą i bezpieczną dla zdrowia nieprzywierającą powłoką XXStrong. 
Schulte-Ufer to również seria żeliwna Rustika oraz seria Globus - patelnie aluminiowe z ceramiczną powłoką XXStrong.
Wszystkie patelnie Schulte-Ufer
można stosować na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel