ilość znalezionych towarów: 24
KULTOWE NOŻE KOMIN YAMADA
 JAPOŃSKIE NOŻE GLOBAL

 

Niezawodność, japońska ostrość, idealne zbalansowanie & elektryzujący design to cechy znanych na całym świecie japońskich noży
kuchennych Global. Zaprojektowane w 1985 roku przez znanego i cenionego projektanta wzornictwa przemysłowego Komin Yamada
szturmem wdarły się na światowy rynek noży, dzięki swej unikatowej mieszance wręcz rewolucyjnego designu połączonego z typowo
japońską tradycją wyrobu niesamowicie ostrych noży z najlepszej, wielokrotnie hartowanej stali wysokowęglowej.
Do produkowanych przez koncern Yoshikin noży kuchennych Global stosowana jest opatentowana stal nierdzewna Cromova 18, która
zawiera aż 18% chromu. Japońskie noże Global są obrabiane w specjalnym procesie kucia i hartowania, w którym temperatury
obróbki noży wahają się od 1000 stopni do -80 stopni. Taki proces zamrażania noży powoduje wzrost ich twardości, który osiąga bardzo
wysoki poziom w zakresie od 56 do 58 stopni skali Rockwella. Uzyskany po takiej obróbce nóż japoński, jest niesamowicie odporny i
wytrzymały na szybkie stępienie, długo utrzymując swą wysoką ostrość.
Japońskie noże kuchenne Global są pierwszymi, w których zastosowano pełną jednolitość ostrza noża z uchwytem z jednego kawałka
materiału. Nie ma zewnętrznych okładzin uchwytów noży z innych materiałów, jak drewno czy tworzywo. Czyni to noże wyjątkowymi w
swym wyglądzie, bardzo eleganckimi oraz higienicznymi, co szczególnie cienią sobie szefowie kuchni i profesjonalni kucharze, którzy
z lubością stosują noże Global w swych kuchniach. Te wszystkie cechy noży wpływają również na ich wyczuwalną lekkość w stosunku
do porównywalnych noży innych producentów, gdyż zgodnie z typowo japońską zasadą dobry nóż ma ciąć lekko płynąc, bez naciskania.
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel