ilość znalezionych towarów: 42

Najlepsze brytfanny do pieczenia mięsa i drobiu ze stali nierdzewnej

 

Brytfanny ze stali nierdzewnej

 

Dobra brytfanna jest potrzebna praktycznie w każdym domu. To jeden z większych i ważniejszych elementów kuchennego wyposażenia, który umożliwia nam przyrządzanie wielu pysznych potraw w piekarniku. Taka solidna, stalowa brytfanna jest naczyniem bardzo uniwersalnym i doskonale sprawdzi się zarówno do pieczenia różnych gatunków mięsa w całości czy drobiu, jak i używania jej na kuchence czy przyrządzaniu dań jednogarnkowych. Trwała brytfanna wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej doskonale sprawdza się w codziennym użytkowaniu, jest to bowiem niezwykle przyjazny i łatwy do utrzymania w czystości materiał. Stal jest ceniona również za trwałość oraz, co bardzo ważne, za wysoki poziom odporności termicznej, dlatego nierdzewne brytfanny są tak popularne i cenione wśród użytkowników. Ważną cechą stali nierdzewnej jest również jej odporność ma ostre traktowanie. W przypadku stalowej brytfanny nie musimy się martwić o zdrapanie powłoki w przypadku używania stalowych sztućców czy przyborów kuchennych. Również mocne tarcie podczas mycia po zapiekaniu w niej mięsa w piekarniku nie robi na wykonanej z trwałego metalu naczyniu żadnego wrażenia.

 

Wybierając dobrą brytfannę stalową kierujmy się zawsze marką producenta oraz jej wagą, jeśli jest ona bardzo lekka i pochodzi od producenta, którego nie znamy, lepiej nie wybierajmy takiego modelu. Podstawowym kryterium zakupu nie może być również cena, bo oszczędności w pierwszym rzędzie są robione na materiale, a więc w tym przypadku na nierdzewnej stali. Dlatego jeśli szukamy dobrego i trwałego naczynia do pieczenia mięsa w piekarniku, wybierajmy te oferowane przez znanych i cenionych producentów naczyń kuchennych z Niemiec, Francji lub innych krajów europejskich.

 

Brytfanny - idealne naczynia do pieczenia mięsa

 

Głównym zadaniem, do którego są przeznaczone brytfanny, to pieczenie mięsa. Wyróżniamy tutaj dwa typy brytfann w których idealnie piecze się mięso. Pierwsze, są to brytfanny otwarte, najczęściej prostokątne, które nie posiadają dodatkowej pokrywy. Taka otwarta brytfanna doskonale nadaje się do pieczenia dużych kawałków mięsa w całości, którego wybór zależy tylko od naszej fantazji kulinarnej. Czy chcemy upiec świąteczną szynkę, schab w całości, karkówkę, żeberka czy polędwicę, dobra brytfanna do pieczenia mięsa doskonale się do tego nadaje. Najczęściej są to znów naczynia nierdzewne, które posiadają uniwersalne dno i umożliwiają nie tylko upieczenie mięsa, ale i jego wcześniejsze podsmażenie. Drugim rodzajem są te zamykane, z masywnymi lub szklanymi pokrywami. Mają one zarówno kształt prostokątny jak i owalny, a ich uniwersalność polega zarówno na możliwości pieczenia bez pokrywy, jak i zamkniętej. Ten model brytfanny idealnie nadaje się na przykład do pieczenia drobiu w całości np. kurczaka czy kaczki, a idealnym przykładem może być tutaj niemiecka brytfanna ze stali nierdzewnej z pokrywką, która dzięki swojej przystępnej cenie oraz solidności wykonania, jest bardzo popularnym modelem naczynia do pieczenia. Dodatkowo jej zaletą jest dostępność aż w trzech pojemnościach do wyboru.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel