ilość znalezionych towarów: 25

MADE IN SEKI

NOŻE JAPOŃSKIE MIYABI



"Nóż jest duszą kucharza" - Mr. Rokusaburo Michiba
(jeden z najpopularniejszych japońskich szefów kuchni)



Noże MIYABI powstają w Japonii, na wyspie Hansiu w mieście Seki.
Seki już od XIV wieku jest głównym ośrodkiem skupiającym producentów japońskich noży i mieczy
- miasto to można porównać z niemieckim Solingen, czyli zagłębiem najlepszych noży made in Germany.
I właśnie w Solingen narodziła się myśl połączenia niemieckiej inżynierii z japońską tradycją i rzemiosłem.
Jeden z wiodących producentów noży z Seki połączył się z  firmą TWIN J.A. Henckels Japonia należącą do grupy Zwilling
i rozpoczęła się produkcja najwyższej jakości, mistrzowskich noży marki MIYABI.
Każdy pojedynczy nóż MIYABI to autentyczne dzieło sztuki, wyjątkowe pod względem funkcjonalności, ergonomii i designu.
Noże MIYABI to japońskie noże najwyższej jakości, a co za tym idzie ostrości.
Noże MIYABI to ucieleśnienie piękna ostrości - przy ich tworzeniu firma MIYABI kieruje się tradycją cenionych na całym świecie
japońskich mieczy, które są nie tylko niesamowicie ostre, ale także wyjątkowo piękne.
Autentyczne, japońskie wzornictwo odzwierciedla się w klindze i ponadprzeciętnej ostrości noży MIYABI.
Są to noże które fascynują od pierwszego wejrzenia. Fani japońskiej kuchni będą każdego dnia na nowo
odkrywać wyjątkową ergonomiczność, komfort użytkowania, precyzję cięcia i ostrość tych noży.



JAK OSTRZYĆ NOŻE MIYABI:

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel