Żeliwo Staub

 


To co wyróżnia Staub wśród garnków żeliwnych to system wypustek na odwrocie pokrywki,
który wymusza cyrkulację skroplonej pary wodnej wewnątrz zamkniętego naczynia.
Woda osiada na wypustkach, z których skapuje równomiernie na całą potrawę,
nie zaś jak w przypadku innych pokrywek bez tego systemu, osadza się na pokrywce i zostaje
odprowadzona po bocznych ściankach naczynia, spływając na dno.
Rezultatem takiego zabiegu jest delikatna i soczysta potrawa, zwłaszcza dania mięsne.
obieg wody w garnku żeliwnym Staub
Zobacz pełną ofertę: francuskie garnki żeliwne Staub
Dodatkowe zalety garnków i patelni Staub:
 - wszechstronność: gotowanie, smażenie, pieczenie
- równomierne nagrzewanie całego garnka
- wyjątkowe kumulowanie ciepła
- ekonomiczne gotowanie
- możliwość wykorzystania na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na indukcji
- możliwość użytkowania w piekarniku wraz z pokrywkami
- łatwe utrzymanie w czystości i ochrona przed korozją - garnki są wewnątrz i na zewnątrz emaliowane
- można myć w zmywarce
(choć zawsze zaleca się mycie ręczne, które jest bezpieczniejsze dla wszystkich naczyń)
- duża gama rozmiarów i rodzajów zarówno garnków, jak i patelni
- wyjątkowe, głębokie i błyszczące kolory emalii
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel