Skeppshult

 

SKEPPSHULT

 

O Skeppshult

Początki fabryki sięgają roku 1906. Pierwszym założycielem był Charles E. Andresson, który po powrocie z Ameryki Północnej 
przywiózł ze sobą sporą porcję marzeń i rzetelnej wiedzy. W miejscowości Skeppshult nad rzeką Nissan, postanowił zlokalizować
nową fabrykę. Od tamtej pory wiele się wydarzyło, ale jednocześnie niewiele uległo zmianie. Wiedza, doświadczenie, kunszt,
mistrzostwo, wierność wartością takim jak autentyczność, funkcjonalność i żywotność produktów pozostały niezmienne.
Odlewnia Skeppshult jest jedyną fabryką w Skandynawii, która wytwarza żeliwne produkty gospodarstwa domowego.
W dalszym ciągu w wielu fazach produkcyjnych decydujące znaczenie odgrywa czynnik ludzki - rzemiosło i profesjonalizm.

patelnie żeliwne Skeppshult

Zobacz tutaj: pełna oferta szwedzkiego żeliwa Skeppshult

Zalety

 
- wytwarzane bez dodatków, jakichkolwiek substancji chemicznych, czy toksycznych,
w oparciu o tradycyjne metody produkcji, tzn. że gotowanie w Skeppshult'ach to gotowanie zdrowe,
bez szkód dla naszego organizmu;
- w trakcie produkcji nie używa się żadnych barwników czy farb, czarny (platynowy) kolor
garnków i naczyń to wynik używania naturalnego oleju roślinnego (rzepakowego) z szwedzkiej
miejscowości Carlshamn;
- przyrządzane potrawy są podczas gotowania, naturalnie wzbogacane w pierwiastek żelaza
zwłaszcza jeśli do potraw dodajemy sok z cytryny, ocet winny lub wino;
- wszystkie produkty Skeppshult są zaimpregnowane specjalnym roślinnym olejem
jadalnym, dzięki czemu, potrawy nie przywierają do dna i nie przypalają się;
- produkty Skeppshult zatrzymują zaabsorbowane ciepło i równomiernie je
rozprowadzają po całym naczyniu;
- grubość dna naczynia jest nie mniejsza niż 6 mm;
- żeliwne naczynia Skeppshult można używać na każdym rodzaju kuchenek, również indukcyjnych;
- można używać w piekarniku oraz na otwartym ogniu;
- nie powodują zarysowań elektrycznych płyt ceramicznych (badania Bosch/Siemens);
- idealnie nadają się do serwowania potraw wprost z pieca na stół;

- wytwarzanie w oparciu o tradycyjne metody produkcji sprawia, że produkty
Skeppshult we wszystkich fazach produkcji są przyjazne środowisku
- nie wymagają używania środków czystości;
- im dłużej używasz naczyń Skeppshult tym bardziej potwierdzają swoje cechy i jakość.
- producent daje 25 lat gwarancji na swoje żeliwo przy prawidłowym, zgodnym z zaleceniami użytkowaniu

(gwarancja nie obejmuje cech naturalnego zużycia i wad spowodowanych złym użytkowaniem)


Jak dbać o garnki żeliwne Skeppshult?
Produkty Skeppshult są produkowane zgodnie z najwyższymi normami jakości.
Są to produkty przyjazne środowisku i wymagające bardzo prostej pielęgnacji, bez użycia chemicznych środków czystości.
W momencie zakupu każde naczynie Skeppshult jest w pełni gotowe do natychmiastowego użycia, ponieważ uprzednio zostało
zaimpregnowane specjalnie przeznaczonym do tego celu, gorącym olejem roślinnym.
Przed pierwszym użyciem należy jedynie obmyć naczynie pod bieżącą wodą i dokładnie wysuszyć.
Nigdy nie nagrzewać pustego naczynia lub też wlewać do rozgrzanego zimnej wody/płynu.
Posiłki można podawać bezpośrednio z naczyń żeliwnych Skeppshult, ale nie powinno się ich w nich przechowywać.
Po smażeniu lub gotowaniu warto nasmarować naczynie olejem roślinnym.

Żeliwa Skeppshult nie należy myć w zmywarkach.
Myć ręcznie, pod bieżącą ciepłą wodą, bez użycia środków chemicznych

Powtórne olejowanie
W celu właściwej pielęgnacji naczyń Skeppshult wskazane jest co pewien czas ich powtórne naoliwienie.
Umieszczamy naoliwione naczynie na rozgrzanej płycie grzewczej lub w piekarniku.
Pozwalamy aby ścianki naczynia zaabsorbowały olej. Po zdjęciu naczynia z płyty lub wyciągnięciu z piekarnika,
usuwamy nadmiar oleju pozostały na ściankach za pomocą papierowego ręcznika kuchennego lub szmatki.

naczynia żeliwne Skeppshult

Czy garnki i patelnie żeliwne Skeppshult są dla mnie?

Tak, jeżeli:
- szukasz garnków z czystego żeliwa, bez emaliowania
- szukasz solidnych garnków i patelni, które mają służyć Ci długie lata
- szukasz produktów naturalnych i eko - produkowanych z dużą troską o ochronę środowiska
- stawiasz na najwyższą jakość zarówno materiałów, jak i wykonania
- ważna jest dla Ciebie ekonomia, a więc zużyć jak najmniej energii podczas gotowania
- często smażysz mięso i lubisz, aby było perfekcyjnie przygotowane, z zewnątrz chrupiące, wewnątrz soczyste
- nie przeszkadza Cie fakt, że garnki i patelnie żeliwne są ciężkie :-)


Skeppshult proponuje dwa wykończenia swoich żeliwnych patelni:

Skeppshult Natural Selection - produkty z rączką drewnianą
Skeppshult Chef's Selection - produkty z rączką ze stali nierdzewnej

Dodatkowo w ich ofercie znajdziemy serię garnków i patelni Master
oraz serię produktów na zewnątrz, do grillowania i gotowania na ognisku - Skeppshult Outdoor.
Zachęcamy do zapoznania się z całą ofertą marki Skeppshult, w której znajdują się również żeliwne garnki, brytfanna - gęsiorka,
żeliwna patelnia do ryb, czy patelnie do zapiekania, a nawet patelnie ze składaną rączką.



naczynie do zapiekania garnek z pokrywą żeliwna gęsiarka garnek z patelnią płyta grillowa patelnia grillowa
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel