Silit Ecompact - przepisy

 

PRZEPISY
ecompact®

Jak smacznie i zdrowo gotować w multifunkcyjnej brytfannie ecompact® Silit?

Oto kilka inspirujących przepisów na smaczne dania i sposobów na wykorzystanie brytfanny ecompact®.
 

ZIOŁOWE ROLADY WOŁOWE
Z KOLOROWYM MAKARONEN Z WAZYWAMI I SOSEM Z CZERWONEGO WINA




przepis dla 4 osób
1 porcja 822 kcal

Składniki
4 cienkie płaty wołowiny na rolady (ok. 180 g)
pęczek świeżego oregano
pęczek świeżego estragonu
4 łyżki musztardy gruboziarnistej
2 łyżki tłuszczu do smażenia
250 ml czerwonego wina (najlepiej burgunda lub Bordeaux)
200 ml bulionu mięsnego
1 duża marchew
2 średniej wielkości cukinia (najlepiej zielona i żółta)
250 g makaronu gniazd (tagliatelline)
1 łyżka cukru
2 łyżeczki mąki (może być ziemniaczana)
50 g masła
4 łyżki oliwy
sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Mięso - płat, po płacie, układamy na folii spożywczej, zakrywając je drugim kawałkiem folii
i delikatnie za pomocą tłuczka rozbijamy na cienkie płaty. Tak przygotowane mięso
smarujemy cienko musztardą i posypujemy pieprzem. Umyte zioła siekamy na drobno
i posypujemy nimi mięso, które następnie zwijamy w rolady. Rolady związujemy nicią kuchenną
lub specjalnymi szpikulcami. Lekko solimy i pieprzymy.
W brytfannie rozgrzewamy tłuszcz, na którym krótko obsmażamy rolady, tak aby z każdej
strony nabrały koloru i się przyrumieniły. Wyciągamy je z brytfanny, do której wlewamy wino,
a następnie bulion. Następnie do brytfanny wkładamy wysoki wkład, a w nim układamy rolady.
Zamykamy brytfannę pokrywą, mocujemy termometr i w temperaturze 80 °C pieczemy lub gotujemy
na kuchence przez 15-20 minut. W tym czasie umyć i obrać warzywa. Za pomocą specjalnego obieraka
lub krajacza, kroimy warzywa na wąskie wstążki. Następnie ugotować makaron.
Po ok. 20 minutach gotowania rolady wyjąć z brytfanny i odłożyć na kilka minut
pod przykryciem lub owinięte w folię aluminiową, aby przeszły sokami.
Aby przygotować sos, w małym garnuszku rozpuszczamy cukier i lekko go karmelizujemy.
Dolewamy pozostały w brytfannie wywar z wina i bulionu. Następnie całość zagęstwić mąką
uprzednio rozrobioną w zimnej wodzie. Na koniec dodajemy masło i mieszamy.
Doprawić solą i pieprzem i zestawić z ognia.
Obmyć brytfannę i wlać do niej oliwę. Na lekko rozgrzaną oliwę wrzucamy warzywa i lekko dusimy.
Po chwili łączymy warzywne wstążki z makaronem.
Warzywny makaron serwujemy z roladami polanymi sosem.


PIECZEŃ Z MODRĄ KAPUSĄ Z JABŁKIEM, KNEDLE & SOS CASSIS Z SZALOTKAMI
kliknij na banner>



FASZEROWANE MIELONE Z DUSZONĄ SAŁATĄ RZYMSKĄ
kliknij na banner>



źródło: silit.de

niedługo więcej przepisów ...






Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel