Patelnie ceramiczne








Można powiedzieć, że z impetem zalewają rynek, a my sięgamy po nie coraz chętniej i częściej.
Zastąpiły one popularne do tej pory patelnie z teflonu, które ustępują teraz miejsca kremowej ceramice.

Są to patelnie lekkie, oparte na aluminiowym korpusie pokrytym warstwą ceramiki.
Idealne patelnie do codziennego użytku, do szybkiego podgrzania jakiegoś dania, usmażenia jajecznicy, czy przygotowania np.
makaronu z kurczakiem lub schabowego.
Smaży się na nich z niewielką ilością tłuszczu.
Patelnie szybko rozprowadzają ciepło przez co szybko się nagrzewają.
Ceramiczna powłoka jest synonimem zdrowego gotowania, nie ma w niej bowiem żadnym szkodliwych związków ani metali,
takich jak choćby PFOA, ołów, fluor, czy kadm.
Kremowe ceramiczne wnętrze
, podczas smażenia, daje również wrażenie schludności, przygotowywana potrawa wygląda
po prostu bardziej zachęcająco.
Patelnie aluminiowe - ceramiczne to patelnie nie przystosowane do pracy na indukcji, ale obie firmy zarówno Moneta jak i Barazzoni,
przygotowały specjalne serie patelnie do indukcji.
Przy wszystkich zaletach patelni ceramicznych, trzeba jednak nadmienić, że nie są to patelnie na lata, zwłaszcza używane codziennie,
z czasem zyskają kilka (niegroźnych) zarysowań, a ich właściwości stracą na efektywności.
Nie powinno to nas jednak zrażać,
bo przecież wszystko kiedyś się zużywa, wtedy starą patelnię trzeba po prostu wymienić na nową.


W Portform do wyboru włoskie patelnie ceramiczne firm:
Patelnie cermiczne Moneta
Patelnie ceramiczne Barazzoni
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel